Dvaja muži olúpili taxikára

18.10.2010 Svidník

Svidník 17. októbra (TASR) – Dvaja muži olúpili so zbraňou v ruke taxikára v obci Mrázovce, okres Svidník.
Zástupca hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Daniel Džobaník informoval, že k lúpeži došlo v noci zo soboty na nedeľu (17.10. ).
V čase o 1:00 h dvaja muži najprv nastúpili do taxíka pred jednou zo svidníckych diskoték. Jeden 18-ročný mladík si sadol vedľa vodiča, druhý dozadu, pričom taxikárovi povedali, že chcú ísť do Mrázoviec.
Vpredu sediaci muž mu následne povedal, že chcú ísť na koniec dediny, čo bolo v čase asi o 1:40 h. Keď taxikár zastavil pred značkou koniec obce, zasvietil v interiéri svetlo a otočil sa dozadu. V tej chvíli už muž sediaci vzadu na neho mieril pištoľou, na hlave mal kuklu a vyzval ho, aby dal ruky za hlavu, vystúpil z auta a ľahol si na zem. Taxikár urobil presne to, o čo ho žiadal, muž v kukle prišiel k nemu, prehľadal ho a sadol si za volant. Obaja muži potom odišli v aute smerom k obci Turany nad Ondavou, resp. Miňovce, okres Stropkov.
Páchatelia s autom ukradli aj tržbu, notebook, tri mobilné telefóny a osobné doklady vodiča. Celková škoda bola vyčíslená na viac ako 15.675 eur. V čase okolo 9:30 h bol ukradnutý taxík nájdený na lesnej ceste v katastri obce Fijaš, okres Svidník v nepoškodenom stave.
Polícia po páchateľoch naďalej pátra, svidnícky policajný vyšetrovateľ už začal trestné stíhanie vo veci pre zločin lúpeže.
 

Vyberte región